O echipa morocanoasa

Angajati FericitiTeam building

Uneori grupurile se află într-o pasă proastă. Membrii echipei sunt extenuați, demoralizați și pur și simplu frustrați. Se poate întâmpla și celor mai buni. Dacă se întâmplă acest lucru echipei tale, trebuie să iei atitudine și să-ți ajuți echipa să-și schimbe direcția.

Care este o modalitate bună de a rezolva această situație? În primul rând trebuie să ajuți echipa să realizeze situația în care se află. Persoanele nu vor schimba nimic dacă nu recunosc că ceva trebuie schimbat. Într-o ședință, spune ceva de genul: “Toată lumea pare puțin frustrată în ultima vreme. Ce se întâmplă?”.

În al doilea rând, vorbitul și ascultatul ajută. Dacă grupul este nefericit, crează un spațiu în care persoanele se pot exprima liber. Simplul act de a te descărca poate avea efect curățător pentru echipă. Bineînțeles, înainte ca cineva să se deschidă, va trebui să existe niște nivele fundamentale de încredere stabilite deja. Un lucru de evitat este neacordarea atenției cuvenite primei persoane care decide să se deschidă.

La un moment dat va trebui să creezi contextul unei discuții în grupul tău dacă simptomele indică o problemă reală ce trebuie adresată sau doar o aliniere nepotrivită a stelelor, ce va trece cu timpul. Dacă o problemă creează atmosfera de frustrare, treaba ta este să ajuți grupul să își focuseze energia în a o rezolva.

Alternativa la acțiunile subliniate mai sus este să nu faci nimic. Deși aceasta pare să funcționeze în circumstanțe rare, în mod normal dă greș. O echipă nefericită are nevoie de ajutor. Așa că implică-te și fă tot ce poți.

sursa imagine: aici