Interventie – Solutii pentru dezvoltarea angajatilor

Interventia este a doua etapa a procesului integrat din cadrul programului Angajati Fericiti. In urma procesului de diagnoza au aparut o serie de dimensiuni care necesita imbunatatiri sau care pot fi considerate puncte nevralgice pentru companie.

Interventia reprezinta un set de activitati structurate prin care sunt abordate aceste aspecte ale organizatiei tale. In cadrul acestei etape, pentru implementarea interventiilor de dezvoltare sau schimbare organizationala, are loc realizarea unui plan general sau a unei strategii de interventie

De ce este util procesul de interventie?

Ceea ce diferentiaza aceasta etapa de altele de acest gen este abordarea multidirectionala pe care o propune, iesind din tiparele clasice de propuneri de training si activitati de formare profesionala.

In aceasta strategie de interventie, pentru o anumita zona problematica, se pot identifica atat formule de training cu rezultate masurabile, cat si ateliere customizate, propuneri de Open Space Technology, sesiuni de consiliere, programe de formare de abilitati sau activitati de relationare pe durata pauzelor.

Ce presupune procesul de interventie?

Interventiile propuse in aceast etapa folosesc metodología invatarii active si sunt bazate pe principiile educatiei non-formale.

In acest mediu participantii au un rol important, personalizandu-și procesul de invatare prin setarea nivelului de implicare in activitatile conduse de catre traineri si consultanti si prin fixarea unor obiective personale de invatare. Se vor folosi metode de invatare activa, metode creative de generare a ideilor (brainstorming, brainwriting), dar si de luare a deciziilor.

Un aspect important în acest tip de proces de invatare al adulților este aplicabilitatea conceptelor dezvoltate in cadrul acestor activitati in viata reala.Exemple de interventii
Problema identificata:

Scopurile angajatilor nu coincid cu obiectivele sau valorile companiei.

Exemple de solutii:

sageata azimut Managementul prin Obiective (MBO) – armonizarea obiectivelor in organizatie.

sageata azimut Atelier de Job Crafting – exercitiu de chestionare a muncii prin care participantii isi pun intrebari referitoare la cum isi pot imbunatati viata la munca si ce idei inovative gasesc in acest sens.

sageata azimut Atelier True Values – Una din practicile care ajuta la a avea angajati mai fericiti este alinierea valorilor personale cu cele ale companiei. Acest lucru este valabil in special pentru companiile cu angajati tineri pentru care este important sa se identifice cu munca lor si sa gaseasca semnificatie in aceasta. In aceasta sesiune angajatii vor identifica valorile personale si vor ”traduce” aceste valori in valorile companiei. La final se va crea un plan pentru a concretiza aceste valori in activitatea cotidiana.

sageata azimut Activitati bazate pe metoda Open Space Technology.


Cere o Oferta