Posted on / by Azimut / in Team Building

CUM ALEGI O COMPANIE DE TEAM BUILDING

Multe firme de team building sunt foarte bune in ceea ce priveste partea de agrement, stiind sa creeze si sa implice participantii in diferite jocuri, dar nu inteleg mediul de afaceri si nevoile lui.

Aparent, termenul de “team building” devine cu rapiditate un cuvant-cheie pentru diferite tipuri de companii de prestari servicii: de la companii ce ofera degustari de vinuri la companii ce organizeaza petreceri. Cu toate acestea, team building-ul eficient trebuie livrat de o companie ce are expertiza in traininguri.

1. Puteti sa-mi dati un sfat legat de o problema specifica pe care o am in ce priveste echipa mea?
Probabil cea mai buna metoda de a evalua o firma de team building este cerandu-i sfaturi in rezolvarea unei probleme reale cu care se confrunta echipa voastra. Ati putea fi surprinsi de cat de multe companii de team building stiu sa organizeze jocuri, si posibil chiar stiu ce intrebari la finalul activitatilor, dar nu inteleg cu adevarat dinamica echipei în mediul de lucru.

Majoritatea practicienilor care se ocupa cu organizarea team building-urilor nu provin dintr-un mediu de afaceri, ci mai degraba din medii ce se ocupa cu agrementul. Prin urmare, este foarte probabil ca ei sa nu va inteleaga afacerea. Cerandu-le o consultanta de 10-15 minute in legatura cu o problema reala legata de construirea unei echipe eficiente puteti vedea care dintre firme pot livra rezultate si care nu.

2. Cum ajutati participantii sa faca conexiuni intre activitatile la care participa si mediul lor de lucru?
Exista un anumit set de abilitati implicate in realizarea si evaluarea unui bun program de team building. Prima abilitate este cea de proiectare si cea de-a doua este cea de livrare. Sincer, proiectarea este partea usoara. Pot fi intreprinse numeroase exercitii de team building, important fiind modul in care trainerul le coordoneaza si felul in care abordeaza activitatea la final, astfel incat sa o lege de problemele cu care se confrunta echipa in realitate.

Prin urmare, partea grea a oricarui program de team building o reprezinta livrarea acestuia. Este surprinzator cate companii de team building nu pun intrebari participantilor la finalul activitatilor. Din nou, nu aruncati banii pe companii de acest gen. In schimb, cereti firmei sa va povesteasca despre filosofia proprie in ce priveste intrebarile puse la finalul activitatilor. Rugati-i sa va dea o mostra a intrebarilor pe care le pun la final.

Companiile de team building bune vor avea dezvoltata o filosofie legata de modul in care pun intrebari la finalul activitatilor. Strategia lor va avea sens in momentul in care v-o vor impartasi, prin urmare nu ezitati sa puneti intrebari in acest sens.

3. Ce certificari aveti in ce priveste evaluarea trainingului?
Cea mai rapida metoda de a determina daca o companie de team building va poate ajuta cu adevarat in construirea echipelor este intreband ce certificare au in ce priveste instrumentele de evaluare a trainingurilor. Companiile ar trebuie sa aiba cel putin certificarea D.I.S.C. pentru evaluarea profilului de lucru. Aceasta intrebare va separa cu usurinta companiile bazate doar pe distractie si jocuri de companiile serioase ce livreaza team building-uri.

4. Care este filosofia voastra in ce priveste intrebarile puse la finalul activitatilor?
Cel mai IMPORTANT fapt ce poate avea loc in timpul unui program de team building este acela ca angajatii firmei voastre sa reuseasca sa gaseasca solutii pentru problemele reale cu care se confrunta in mediul de lucru. Asta plateste de fapt compania voastra si asta este ceea ce ar trebui sa primeasca.

Intrebati companiile de team building pe care le intervievati cum ii ajuta pe participanti sa faca legatura intre activitatuile de team building si problemele cu care se confrunta in cadrul companiei. Companiile de team building bune vor putea sa va dea multe exemple extrem de relevante. Puteti chiar cere informatii specifice in ce priveste modul in care evenimentele de team building organizate au ajutat clientii in trecut. Daca nu va pot da un raspuns specific, demonstrat cu mai multe exemple inseamna ca nu stiu sa lege exercitiile de aplicatiile lor din realitate.

5. Puteti sa-mi dati o lista cu mostre de intrebari pe care le folositi?
Atunci cand va raspund, ar trebui sa auziti mai multe intrebari deschise. Incepatorii pun intrebari la care li se raspunde cu „da” sau „nu”, continuand cu „va puteti explica raspunsul?”. Profesionistii tintesc spre a crea discutii in cadrul grupului, lucrand spre a dezvolta solutii prin comunicare.

Iata cateva exemple de intrebari ce pot fi folosite pentru a discuta despre planning:

  • Ce considerati ca a fost eficient in modul in care v-ati planificat timpul?
  • Ce ati fi putut imbunatati?
  • Daca ati fi fost un consultant extern care urmarea aceasta echipa in actiune, ce adjective ati folosi pentru a descrie comportamentele aparute in timpul planificarii?
  • Care a fost planul vostru final?
  • Toata lumea a inteles clar planul? De ce sau de ce nu?
  • Ce similitudini au aparut fata de modul in care faceti planificarea la birou?
  • Ce concluzii puteti trage din acest exercitiu si aplica mai apoi la locul de munca?

6. De cat timp sunteti in acest domeniu?
Bineinteles companiile foarte bune de team building au un lung istoric de succese. Multe companii afiseaza o lista de clienti pe site-ul lor. Daca o companie nu are afisata o lista de clienti, asigurati-va ca i-o cereti. Acest lucru va va spune daca tocmai si-au inceput afacerea (folosind compania voastra ca pe o experienta de invatare) sau daca sunt furnizori seriosi si consacrati.

7. Cine au fost clientii vostri de pana acum?
Cereti intotdeauna recomandari. Intrand in contact cu referintele unei firme puteti obtine informatii importante legate de tipul de companie cu care lucrati.

Team building-ul, atunci cand este facut corect, este unul dintre cele mai puternice moduri prin care se poate creste productivitatea angajatilor. Si, de asemenea, este unul dintre cele mai distractive moduri de a o face!

În concluzie, punand aceste sapte intrebari puteti economisi bani din bugetul companiei si puteti oferi angajatilor servicii de calitate.

  1. Puteti sa-mi dati un sfat legat de o problema specifica pe care o am in ce priveste echipa mea?
  2. Cum ajutati participantii sa faca conexiuni intre activitatile la care participa si mediul lor de lucru?
  3. Ce certificari aveti in ce priveste evaluarea trainingului?
  4. Care este filosofia voastra in ce priveste intrebarile puse la finalul activitatilor?
  5. Puteti sa-mi dati o lista cu mostre de intrebari pe care le folositi?
  6. De cat timp sunteti in acest domeniu?
  7. Cine au fost clientii vostri de pana acum?

Pentru orice fel de intrebari sau informatii suplimentare, ne puteti contacta oricand cu incredere la 0773 812 860 sau la adresa contact@happy-employees.eu

Sursa blog: aici

Descarca Ebook-ul nostru si afla ce inseamna un team building de succes: