Cursuri Deschise


În cadrul întâlnirilor cu comunitatea de Resurse Umane întâlnim des întrebarea: ce să organizăm în cadrul companiei – cursuri deschise sau cursuri cu toată echipa sau ambele?

Trainingul din cadrul unei companii este organizat pentru membrii unei organizații, fie din același departament sau din departamente diferite. Cursurile deschise sunt deschise publicului larg și pot fi finanțate din buzunarul personal sau prin companie.

Avantajele trainingurilor deschise:

  • Spre deosebire de alte zone în care angajații pot primi ghionturi pentru a face ceva, pentru învățare sau dezvoltare de competențe motivația individuală e crucială. Dacă o persoană alege în mod conștient să participe la un curs, înseamnă că anterior a trecut printr-o serie de experiențe care i-au dat de înțeles că această nouă competență îi este necesară. Și – mai ales! – a decis să facă ceva în această direcție. Participantul este deschis și dornic să depună efort conștient pentru a-i fi mai bine – premisă excelentă pentru intrarea într-un proces de învățare.
  • Participanții vin din medii diferite, cu background diferit și deci experiențe variate. Supunerea unui subiect într-o dezbatere mai largă facilitează procesul de înțelegere al participanților pentru că transferul către viața reală se face prin mai multe perspective, deci este mai ușor de făcut corelații și de reținut.
  • Alegerea tipului de curs și al furnizorului este la latitudinea fiecărui participant în parte. Așa cum știm, acest proces crește din start nivelul de angajament al cursanților pentru că este o opțiune personală, asumată și conștientă. Din nou, o premisă crucială pentru a crește utilitatea unui curs.
  • Cursurile deschise au avantajul că pregătirea lor depinde strict de furnizor, nu și de biroul de resurse umane al companiei sau de managementul superior. La nivel de responsabilitate, furnizorul depune adesea eforturi considerabile pentru a face cursul o experiență utilă participanților.
  • Spre deosebire de trainingul online – în creștere în ultima perioadă – cursurile deschise păstrează oportunitățile oferite de experiențele de învățare din sală: ai parte de interacțiunea umană, poți pune întrebări, socializezi și descoperi oameni noi deci ai posibilitatea să lucrezi în echipă, te organizezi – îți iei timp pentru curs și nu amâni la nesfârșit.
  • Deși grupul țintă este larg pentru că se pot înscrie persoane din multe domenii, angajații au abilitatea să aleagă training-uri bazate pe nivelul lor de dezvoltare. Se spune despre cursurile open că pot fi prea generale, în fapt un facilitator competent își alege o arie mult mai restrânsă pe care o plasează într-un proces de învățare. Adesea conceptele puse în discuție sunt transversale, iar competențele dezvoltate îți pot folosi în toate ariile vieții tale (mai ales dacă vorbim de competențe soft).

Cere o oferta!