Cursuri Deschise


In cadrul întalnirilor cu comunitatea de Resurse Umane intalnim des întrebarea: ce sa organizam în cadrul companiei – cursuri deschise sau cursuri cu toata echipa sau ambele?

Trainingul din cadrul unei companii este organizat pentru membrii unei organizatii, fie din acelasi departament sau din departamente diferite. Cursurile deschise sunt deschise publicului larg și pot fi finantate din buzunarul personal sau prin companie.

Avantajele trainingurilor deschise:

  • Spre deosebire de alte zone în care angajatii pot primi ghionturi pentru a face ceva, pentru invatare sau dezvoltare de competente motivatia individuala e cruciala. Daca o persoana alege în mod constient sa participe la un curs, înseamna ca anterior a trecut printr-o serie de experiențe care i-au dat de înțeles că această noua competență ii este necesară. Si – mai ales! – a decis să facă ceva în această directie. Participantul este deschis si dornic să depună efort conștient pentru a-i fi mai bine – premisa excelenta pentru intrarea intr-un proces de invatare.
  • Participantii vin din medii diferite, cu background diferit și deci experiente variate. Supunerea unui subiect intr-o dezbatere mai larga faciliteaza procesul de intelegere al participantilor pentru ca transferul catre viata reala se face prin mai multe perspective, deci este mai ușor de facut corelatii si de retinut.
  • Alegerea tipului de curs și al furnizorului este la latitudinea fiecărui participant în parte. Așa cum știm, acest proces crește din start nivelul de angajament al cursanților pentru că este o opțiune personala, asumata si constienta. Din nou, o premisa cruciala pentru a crește utilitatea unui curs.
  • Cursurile deschise au avantajul că pregatirea lor depinde strict de furnizor, nu și de biroul de resurse umane al companiei sau de managementul superior. La nivel de responsabilitate, furnizorul depune adesea eforturi considerabile pentru a face cursul o experienta utila participantilor.
  • Spre deosebire de trainingul online – in createre în ultima perioada – cursurile deschise pastreaza oportunitățile oferite de experiențele de învățare din sala: ai parte de interacțiunea umana, poți pune intrebări, socializezi si descoperi oameni noi deci ai posibilitatea să lucrezi în echipă, te organizezi – îți iei timp pentru curs și nu amani la nesfarsit.
  • Desi grupul tinta este larg pentru ca se pot înscrie persoane din multe domenii, angajatii au abilitatea să aleagă training-uri bazate pe nivelul lor de dezvoltare. Se spune despre cursurile open ca pot fi prea generale, in fapt un facilitator competent își alege o arie mult mai restransa pe care o plaseaza într-un proces de invatare. Adesea conceptele puse în discutie sunt transversale, iar competentele dezvoltate iti pot folosi în toate ariile vietii tale (mai ales daca vorbim de competente soft).

Cere o oferta

Mentionati tipul de serviciu/program dorit:

*Prin bifarea acestei casete esti de acord ca Azimut Happy Employees să stocheze și să proceseze informațiile personale. Azimut Happy Employees se dedică să respecte și să protejeze datele cu caracter personal. Vom folosi datele dvs doar pentru a va furniza produsele și serviciile cerute.


captcha